Ideje, planovi …

Ima puno ideja, neke su zasad u početnoj fazi, a neke već razradjujemo:

  • Od fondacije “Tijana Jurić” imam obećanje o besplatnom predavanju na temu bezbednost dece na internetu, medjutim zbog opstrukcije, totalne nesaradnje sa roditeljima i nesazivanja sednica Saveta, to nisam do sada bio u mogućnosti da izvedem.

Дана 2018-11-19 17:52, novicvrle написа:Poštovana Nina,kao prvo hvala Vam na brzom odgovoru.Shvatio sam princip rada i nadam se skorašnjem dogovoru.Naša škola prolazi kroz turbulentan period i ovih dana se uspostavljaju organi upravljanja posle skoro dve godine, pa ne možemo trenutno da dogovaramo.Tako da, čim bude sledeći sastanak Saveta roditelja (u roku od desetak dana), ja iznosim predlog i ulazimo u proceduru. Imam relativno veliki ugled u školi, pa se nadam da je to dovoljno za ostale roditelje, ali me interesuje ako budu pitali iz škole, da li za to predavanje postoje neki sertifikati ili šta je već neophodno za rad sa decom?Hvala, pozdrav Dejan AdulovićOn Mon, Nov 19, 2018 at 11:17 AM Fondacija Tijana Jurić <fondacija@tijana.rs> wrote:

Poštovani Dejane, 

Hvala Vam na obraćanju Fondaciji Tijana Jurić i pozivu na saradnju kojem ćemo se rado odazvati.

Da bismo realizovali saradnju, potrebno je da nas kontaktira osoba ispred pomenute škole koja je spremna da preuzme odgovornost za organizaciju događaja. Najčešće je to direktor škole, stručni saradnik, neko od nastavnika/odeljenskih starešina, možete nekoga od njih uputiti na nas, ali mi nemamo ništa protiv ni ako Vi ili neko drugi od roditelja, ispred Saveta roditelja organizuje ovakav događaj, ukoliko se tako dogovorite. U svakom slučaju nam je izuzetno zadovoljstvo da interesovanje za naše aktivnosti postoji među roditeljima, koji svakako i jesu nama veoma važna ciljna grupa.

Kako biste imali više informacija o našim edukativnim aktivnostima, u prilogu ovog maila Vam dostavljamo programe za dve takve aktivnosti. U pitanju je Tijana klik – radionica za učenike viših razreda osnovnih škola i nižih razreda srednjih škola, na temu bezbedne upotrebe interneta; i Ukradena bezbednost – predavanje za odrasle, prvenstveno roditelje i prosvetne radnike na temu opasnosti koje vrebaju na internetu i načinima na koje možemo unaprediti bezbednost dece u vituelnom svetu.

Kao što možete da primetite, ono što mi posebno naglašavamo i na neki način zahtevamo jeste da predavanja za decu budu održana odvojeno od predavanja za odrasle. Uzimajući u obzir osetljivost teme, materijale koje prikazujemo roditeljima neprimereni su uzrastu dece i zbog toga imamo posebno predavanje za učenike, koje je apsolutno primereno i prilagođeno njihovim razvojnim, emocionalnim i kognitivnim kapacitetima. Ovo predavanje za učenike prilagođavamo školskom rasporedu, stoga i traje 45 minuta. Drugo predavanje, namenjeno odraslima, traje nešto duže (sat vremena ili više, u zavisnosti od diskusije koja se razvije tokom ili nakon predavanja). Oba predavanja (i za decu i za odrasle) ispraćena su Power Point prezentacijom i video materijalom na srpskom jeziku, zbog čega bi nam bilo izuzetno značajno da nam obezbedite tehničku podršku u vidu projektora, platna i zvučnika. 

Troškove održavanja predavanja i prevoza edukatora snosi Fondacija, dok se od Vas (pored pomenute tehničke pripreme) očekuje obezbeđivanje adekvatnog prostora za održavanje edukacija i, naravno, pozivanje učesnika edukacija (bilo učenika, nastavnika, roditelja ili šire javnosti).

Kada je u pitanju prostor održavanja predavanja, poučeni prethodnim iskustvom, predlažemo da to ne bude fiskulturna sala (zbog loše akustike, discipline dece i sl.). Ukoliko škola ne raspolaže nekom većom prostorijom, učenike možete da podelite i u dve grupe, pa da organizujemo dve radionice, jednu za drugom.

Termin dogovaramo u skladu sa Vašim i našim mogućnostima. Molili bismo Vas za malo strpljenja i razumevanja kada je termin u pitanju, budući da imamo veliki broj dogovorenih aktivnosti i gust raspored naših edukatora, moguće je da nećemo biti u mogućnosti da ga održimo u narednih mesec dana.

Predlažemo da se pre svega konsultujete unutar škole za koje od navedena dva predavanja biste bili zainteresovani i da se onda čujemo radi dogovora detalja. 

Ukoliko imate bilo kakve nedoumice budite slobodni da me kontaktirate putem mail-a ili na broj telefona u potpisu.

Puno pozdrava!—

Nina Davidović

Fondacija Tijana Jurić

Trg Cara Jovana Nenada 15/8

24000 Subotica

+381695524230

fondacija@tijana.rs

  • Od pisca stripa “DIKAN” Laze Sredanovića, urednika Zabavnika i urednika nove serije stripa Zorana Stefanovića, imamo načelan poziv za decu za razne manifestacije.

Naslov: Re: Fwd: Re: Molba
Datum: 28.01.2019 17:11
Od: zstefanovic@rastko.net
Za: Lazo Sredanović <dikan69@t-com.me>

Драги Лазо,

И као уредник едиције Дикана и као 
писац новог сценарија “Дикан и Змај од 
Авале” (Авале!) радујем се увек кад год 
наш јунак уђе у народ. То важи и за 
иницијативу господина Адуловића. 
Мислим да им УСУС и Пројекат Растко 
требају помоћи и додатно: гостовањем 
уметника и школе “Ђорђе Лобачев”, 
промоцијама, изложбом, Дикановом 
представом…

.

.

.

И господину Адуловићу и деци из 
његовог реона упућујем прелиминарни 
званични позив да нам буду гости на 
прослави 50 година Дикана на “Гашином 
сабору” у Дечјем културном центру 
Београда (вероватно април).

Само напред!
Зоран Стефановић

  • Postoje i razne ideje konkretne pomoći školi, odnosno djacima, u vidu nabavke odredjenih rekvizita u kojima škole oskudevaju, kao i potrošnog materijala koji koriste deca, a konstantno je problematičan. Kao što je recimo bila naša akcija nabavke 50 litara tečnog sapuna. Doduše, za istu smo dobili usmeni prekor od zamenice direktora, da smo prvo trebali “da pitamo šta školi treba i da sapuna ima dovoljno”, iako deca na svojim slikama pokazuju suprotno.
  • Postoje i ideje o pomoći socijalno ugroženoj deci u vidu nabavke neophodnih sredstava za rad i drugih načina pomoći.
  • Kao pravno lice, naše udruženje ima mogućnost legalnog prikupljanja sredstava putem raznih načina, kao što su članarine, donacije, organizacija manifestacija i prodaja proizvoda iz radionica. Sav rad udruženja je javan, pa tako i uvid u finasijsko poslovanje. Sva sredstva koja prikupimo, će biti korišćena na zakonski dozvoljen način, tj. za ostvarivanje ciljeva definisanih u Statutu.
  • Takodje, s obzirom da će se naše udruženje baviti i opštom problematikom u lokalu nevezano isključivo na škole i decu, u planu su akcije ukazivanja na lokalne probleme institucijama i pojedincima, kao i promocija istih u medijima i društvenim mrežama.
  • I kao najvažnije, Vaše uključivanje u rešavanje navedenih ili ukazivanje na neke druge probleme su ključni za dalji rad Udruženja !
Twitter